MKA

Narcodontie

Narcodontie betekent het verzorgen en/of trekken van tanden onder volledige narcose.
Gezien het beperkt aantal patiënten dat wij kunnen verzorgen, beperken wij ons tot patiënten die niet op een andere manier kunnen verzorgd worden, nl. :
- kinderen,
- gehandicapte personen,
- patiënten waarbij de medische toestand verzorging onder narcose vereist.

Op verwijzing van tandarts of huisarts komt u eerst op raadpleging. Hier wordt de behandeling besproken en wordt een afspraak gemaakt voor de ingreep. Gezien de behandeling onder narcose plaatsvindt, moet u op de dag van de opname volledig nuchter zijn.
De behandeling vindt plaats in een operatiezaal en de narcose wordt toegediend door een geneesheer-specialist anesthesie. Kinderen worden met een maskertje eerst in slaap gebracht en krijgen dan een infuusje in de arm. Bij volwassenen wordt eerst een infuus aangebracht, waarlangs vervolgens het slaapmiddel wordt toegediend.

Na de operatie bij kinderen, mag één van de ouders op de ontwaakkamer aanwezig zijn.
Een drietal uurtjes later kan u, als alles vlot verloopt, terug naar huis. Dezelfde dag moet u het wel nog rustig aan doen, lichte voeding gebruiken en mag u niet autorijden.

Na de behandeling maakt u best een afspraak bij uw tandarts voor de verdere opvolging.

Narcodontie wordt in het Sint-Franciskusziekenhuis gedaan door Tandarts Dhr. Bruno Vanhoorebeeck. Een afspraak kan u maken op telefoonnummer 011/71.55.55.